Vad äter jag?

Jag har verkligen gått ALL IN för detta med LCHF och äter alltså så gott som inga kolhyderater, en del protein och massa fett ;)  Men jag äter lite efter Skaldemans LCHF tänk, HÄR kan ni läsa mer om det.
Snabbt sagt så går tänker på ett ungefär såhär: Om jag vill väga 60 kg, så ska jag äta 60 gram Protein om dagen, det dubbla i fett - alltså 120 gram fett och så lite kolhyderater som möjligt.
 
Varit ganska illamående under ca två veckor, vilket är ganska vanligt när skiten lämnar kroppen samt fettintaget är högt, men det funkar ju ;) Vikten går neråt och jag MÅR SÅ JÄVLA bra, nästan hela tiden! Underbart.
Bara att slippa den där uppblåsta känslan efter man ätit är underbar. Och att inte gå runt hungrig eller sugen på något gott jämt å ständigt. Har inte rört socker på en evighet och det känns för jäkla bra, för socker är verkligen ett stort gissel, blääää! Men gott! ;)
 
Så ja, vad äter man om dagarna. MASSOR av ägg i alla dess former, stekt, kokt, omelett osv.
Mycket kött, fisk och feta goda såser. Blomkålsmos är en stor favorit. Ostar. Grönsaker (allt som växer ovangjord).
Här om dagen gjorde jag jätte goda LCHF-våfflor och pannkakor. Så gott så.
 
Något som alltid finns i kylskåpet/skafferiet nu för tiden är riktigt SMÖR, grädde, majonäs och Aioli (gör helst egen), ägg i massor, ostar, broccoli, blomkål, avvocado, fisk/köttfärs/kött, fiberhusk samt mandelmjöl.
Ja, mumsiga saker.

Sen är man ju nästan aldrig hungrig så brukar bara äta 1-2 gånger om dagen. Ofta man kommer på sig med att det var länge sen man åt, men hungrig är man inte heller så då behöver man faktiskt inte äta heller ;) enkelt! 

- Ät när du är hungrig, skit när du är nödig och sov när du är trött- 
skaldemans filosofi ;) 
 
Unnar mig ett glas rött nån gång sådär på helgen, men som godis blir det ofta ostchips med någon god vitlöksdipp eller liknande. Just nu känns det som livet är i balans, något det inte varit i på länge. =)
 
Kram till er alla kämpar där ute!


 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: